Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Lum-chan

Pagina's: 1 [2] 3
16
Website Nieuws / Re: Nieuwe website layout!
« Gepost op: juli 02, 2011, 12:02:24 a.m. »
Goed Bezig!

17
Kattenweetjes / Met je kat op reis: Waar op te letten
« Gepost op: augustus 22, 2010, 12:16:38 p.m. »
Hier vind je enkele belangrijk tips voor als je op reis wilt met je kitten of kat. Sommige tips lijken logisch, maar helaas gaat het regelmatig fout.

    * Vervoer je kat/kitten altijd in een transportbox, ook in de auto. Laat haar nooit los in de auto omdat ze dan makkelijk in paniek kan raken en bijvoorbeeld op de vlucht kan slaan als je de auto stil zet.

    * Sommige katteneigenaars maken ook nog een riempje vast aan de halsband om zo niet voor verassingen komen te staan wanneer de kat uit zijn vervoersbox wordt gehaald. De riem kan vaak makkelijk via een opening van de transportbox aan het handvat worden vastgemaakt voor extra zekerheid.

    * Zorg ervoor dat ze een halsband met een adreskokertje draagt.

    * Leg een handdoek op de bodem van de transportbox of transporttas. Dit geeft je kat of kitten een comfortabel plaatsje, en maakt het makkelijker voor je schoon te maken in het geval ze wagenziek wordt. Let wel op: Uw huisdier kan altijd wagenziek worden zelfs al is ze het gewend om in de auto te zitten.

    * Om wagenziekte te voorkomen, geef je kat droogvoer of helemaal niks. Voer uit blik is vaak vochtig en bevat veel voedingstoffen. Dat verhoogt de kans op wagenziekte. Ga je langer op reis, dan raden wij aan bevroren flessen water mee te nemen zodat je kat gedurende de reis gekoeld water kan drinken. Laat je kat nooit alleen in de auto! Het beste is om in ieder geval met twee personen op reis te gaan zodat één persoon te allen tijde bij uw huisdier kan blijven.

    * Mocht door overmacht uw kat niet lekker worden, of het te warm hebben, drenk dan wat kleine handdoekjes in het koude water en leg deze om de nek van de kat. Rijd direct naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Als u alle bovenstaande stappen heeft gevolgd zal dit laatste een overbodige opmerking moeten zijn.

Bron: www.kattenweetjes.nl

18
Kattenweetjes / Lapjeskat: Mannetje of vrouwtje?
« Gepost op: augustus 22, 2010, 12:08:21 p.m. »
De lapjeskat is een kat met de kleuren wit, ros en zwart die de vacht er doen uitzien als een lappendeken. Het gen voor de kleur zwart of ros zit op het X-geslachtschromosoom. Het gen voor de kleur wit zit op een ander chromosoom. Schildpadkatten zijn daarom bijna altijd vrouwelijk: ze hebben immers twee X-chromosomen nodig. Toch komen er af en toe lapjeskat-katers voor; een onderzoek wees uit dat één op de 3000 geboorten een schildpadkater oplevert. Dit wordt veroorzaakt door een afwijking in het aantal chromosomen. Deze katers hebben niet 2 maar 3 geslachtschromosomen - X, X en Y - en zijn steriel (onvruchtbaar).

Bron: www.kattenvrienden.com

19
Kattenweetjes / Wist je dat...
« Gepost op: augustus 22, 2010, 12:07:17 p.m. »
Het kattenluikje werd uitgevonden door Sir Isaac Newton (1643-1727), de ontdekker van de zwaartekracht.

Het oud Egyptische woord voor kat was mau, wat 'zien' betekent. De Egyptische Mau is nu ook een erkend ras.

Huiskatten zijn de enige kattensoort die hun staart verticaal houden bij het lopen. Alle andere kattensoorten houden de staart horizontaal of tussen de benen.

Jachtluipaarden zijn de snelste landdieren en halen tot wel 120km/u. Huiskatten halen maximaal 50 km/u. Ter vergelijking: de snelste mens ter wereld - Usain Bolt - haalde tijdens het wereldrecord 100m een gemiddelde snelheid van ongeveer 38km/u.

In het oude Egypte scheerden alle gezinsleden de wenkbrauwen af als teken van rouw wanneer de huiskat stierf.

Ailurofobie is een panische angst voor katten. Bekende patiënten waren Napoleon en Julius Caesar.

Er zijn ongeveer 100 kattenrassen.

Er zijn ongeveer 500 miljoen huiskatten in de wereld.

Bijna 2 op 3 eigenaars laten hun kat in hun bed slapen.

Als katten drinken scheppen ze het water op door met de tong naar beneden te rollen.

Tijgers en Leeuwen kunnen onderling voortplanten. Het resultaat is een lijger: een reusachtige kat tot wel 3 meter lang, waarvan de mannetjes steriel (onvruchtbaar) zijn. Vrouwelijke lijgers kunnen meestal wel kweken met een tijger of met een leeuw.

Bron: www.kattenvrienden.com

20
Kattenweetjes / Weetjes over de gezondheid van katten
« Gepost op: augustus 22, 2010, 12:06:35 p.m. »
Aspirine en chocolade zijn erg giftig voor katten!

Katten hebben 4 paar snorharen. De 2 bovenste paren kunnen afzonderlijk van de 2 onderste paren bewegen.

Katten hebben 60 tot 80 miljoen reukcellen. Mensen hebben er slechts 5 tot 20 miljoen.

Gecastreerde katers leven gemiddeld 2 tot 3 jaar langer dan niet-gecastreerde katers. Dit komt voornamelijk omdat ze minder vechten (en dus minder kans hebben op besmettelijke ziektes zoals leucose en kattenaids) en minder zwerven (minder zwerven betekent ook minder ongelukken).

Vers ananassap lost haar op en vermindert het aantal haarballen bij katten. Regelmatig borstelen helpt natuurlijk ook!

Het is een mythe dat katten een nestje moeten krijgen om gezond te zijn. Vroeg steriliseren beschermd juist tegen ziektes zoals melkkliertumoren en baarmoederontsteking.

Katten hebben in rust een hartslag tussen 120 en 200 slagen per minuut en ademen tussen 20 en 40 keer per minuut.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn katten niet kleurenblind: ze kunnen minstens groen, blauw en rood onderscheiden.

Katten kunnen tot 7 maal hun eigen hoogte springen. Indien mensen dit ook zouden kunnen zouden we 12 meter hoog springen.

Poezen spinnen niet alleen als ze zich goed voelen. Ook bij erge pijn, zoals tijdens een bevalling, spinnen katten.

Men geeft best geen koemelk aan katten. Veel poezen krijgen er diarree van. Poezen kunnen het lactose in koemelk niet verteren. Kattenmelk is melk zonder lactose.

Ook katten hebben melktanden. Ze verliezen deze tussen de leeftijd van 3 en 7 maanden. Bij jonge katten kan men aan de hand van het gebit de leeftijd schatten. Bij oudere katten wordt dit moeilijker.

Katten slapen ongeveer 65% van de tijd. Er is geen enkel dier dat beter doet!

Katten hebben normaal 5 tenen aan elke voorpoot en 4 aan elke achterpoot. Eén kat had echter 28 tenen! De aandoening waarbij katten (of andere dieren) meer tenen of vingers hebben dan normaal heet polydactylie. Het kattenras de Blauwe Rus lijkt meer last te hebben van polydactylie dan andere kattenrassen.

Kattenogen lijken licht te geven in het donker omdat ze een extra reflecterende laag - het tapetum lucidum in het netvlies van hun ogen hebben. Dit laat ze toe om beter te kunnen zien in het donker. Vergeleken met mensen hebben katten maar een zesde van de hoeveelheid licht nodig om te kunnen zien.

Katten kunnen hun oren over 180° bewegen. Dit wordt toegelaten door de 32 spieren die ze in elk oor hebben. Mensen moeten het doen met slechts 6 spieren per oor.

Katten hebben weerhaakjes op hun tong. Dit kan men voelen wanneer de kat likt: de tong is erg ruw.

Bron: www.kattenvrienden.com

21
Kattenweetjes / Hebben katten negen levens?
« Gepost op: augustus 22, 2010, 12:02:11 p.m. »
Uiteraard niet! Een kat heeft één leven, net als alle andere dieren. Er is echter wel een reden waarom zo vaak gezegd wordt dat katten negen levens hebben: katten zijn ongewoon sterke dieren en overleven de meest vreselijke ongevallen, vaak zonder al te veel erg. Dit komt omdat het lichaam van de kat heel anders gebouwd is dan het lichaam van bijvoorbeeld de mens.

Katten hebben een zeer goed ontwikkeld evenwichtsorgaan. Bij een val zullen ze zich zeer snel in de juiste houding draaien zodat ze op hun poten terecht komen. De poten van katten hebben bovendien gebogen gewrichten zodat de schok gebroken wordt: de knie van mensen is bijvoorbeeld een rechte lijn wanneer we stilstaan, bij katten bevinden boven- en onderbeen zich steeds in een hoek. Daarbij komt nog dat katten uiteraard veel minder wegen en kleiner zijn hetgeen een lagere impact tot gevolg heeft.

Vraag het aan eender welke dierenarts en hij zal beamen dat katten een onvoorstelbaar vermogen hebben om te helen.

Vreemd genoeg wijzen studies uit dat katten meer kans hebben om te overleven als ze van hoger dan de zevende verdieping van een gebouw vallen, vergeleken met katten die van verdieping twee tot zes vallen! Dit komt omdat katten als ze vallen een houding aannemen die hun val vertraagd, met de poten uit elkaar om zoveel mogelijk wind te vangen en dus de val af te remmen. Katten die van hoger vallen hebben meer tijd om zich in de optimale positie te manouvreren om de val optimaal te breken bij de impact.

Bron: www.kattenvrienden.com

22
Kattenweetjes / Katten hebben slimmere baasjes dan honden
« Gepost op: augustus 22, 2010, 11:58:38 a.m. »
Katten staan al langer bekend als slimmer dan honden, die vooral uitblinken in trouw aan hun baasjes. En nu is er ook een studie die aantoont dat eigenaars van katten slimmer zijn dan eigenaars van honden, of toch minstens hoger opgeleid.

Dat in Groot-Brittannië, het walhalla van de dierenvrienden waar een op de drie inwoners een hond of kat in huis heeft, onderzoek wordt uitgevoerd naar de band tussen mens en dier zal niemand verbazen. Wel verbazend is de link die vorsers van de universiteit van Bristol nu hebben gelegd tussen de keuze van het huisdier en de status van het baasje. Want uit gesprekken met bijna 3.000 mensen bleek dat mensen met een kat veel vaker een universitair diploma bezitten dan eigenaars van een hond.

Minder verrassend was de conclusie dat zowel mensen die een hond hebben als mensen die een kat hebben, vaak op het platteland wonen, in een huis met een tuin. Ook bleken katteneigenaars door de band wat ouder dan hondenbaasjes en vaker van het vrouwelijk geslacht.

Volgens de onderzoekers is het hogere intellectuele niveau van katteneigenaars vooral een gevolg van het feit dat hoger opgeleiden vaak langere en onregelmatige werkdagen hebben en een huisdier kiezen dat past bij hun levensritme. Want met een kat moet je nu eenmaal niet enkele keren per dag op wandel.

Bron: www.deredactie.be

23
Algemene Discussie / Plastic/siliconen deksels voor kattenblikjes?
« Gepost op: juli 04, 2010, 11:38:30 a.m. »
Een hele poos geleden kreeg je bij een merk kattenvoer in blik van die plastic dekselstjes erbij. Nu is de meest gebruikte aan het stuk gaan. Kan ik die nog ergens verkrijgen. Ik weet alleen niet meer bij welk merk.

Kan iemand hier misschien mij bij helpen?

24
Kattenvragen / Re: Haaruitval
« Gepost op: juli 04, 2010, 11:36:19 a.m. »
Inmiddels een kammetje/borsteltje gehaald. Ze vindt het heerlijk en gaat er soms helemaal voor liggen. Tjeezzz wat een boel los haar. Sinds een paar dagen is haar vacht weer mooi zacht en glad en krabbelt ze ook niet meer zo veel. Alleen nog veel poetsen/wassen maar dat deed ze voor die tijd ook al  ;)

25
Leuke filmpes en foto's / Re: Small Cute Kitten
« Gepost op: juni 03, 2010, 09:57:09 a.m. »
Lievv

26
Leuke filmpes en foto's / Re: Ninja Katten
« Gepost op: juni 03, 2010, 09:56:42 a.m. »
Geweldig! Mooi om te zien!

27
Kattenvragen / Re: Haaruitval
« Gepost op: juni 03, 2010, 09:55:36 a.m. »
Sorry voor de late reactie. Klinkt goed. Ik ga binnenkort een kammetje/borstel halen. Een kijken hoe het gaat.

Bedankt allemaal!

28
Kattevoer / Re: Onze katten zij gek op het merkt Tompoes van de Poisz
« Gepost op: september 02, 2008, 06:54:48 p.m. »
Onze poezen willen ook alleen maar brokjes van Tompous. Schijnen ze erg lekker te vinden. Voor een ander merk halen ze de neus op en lopen ze weer weg. Soms snoepen ze ervan maar meer ook niet. heb het maar webgegooid en Tompous weer gehaald.... Dankbaar dat ze waren, de schatjes  ;)

29
Website Suggesties / Re: Gallerij vraag
« Gepost op: juli 29, 2008, 03:51:13 p.m. »
Moet wel mogelijk zijn. Ik heb dat bij andere gallerijen van deze maker wel gezien. Ik vrees dat hiervoor echter betaald moet worden om deze optie te krijgen.

Daar moet Sandy over beslissen, denk ik.

30
Kittens / Re: Wat voor kattenmelk?
« Gepost op: juli 26, 2008, 02:19:24 p.m. »
Hallo Jantine,

Whiskas Kitten Melk is voor de jonge poesje op zich goed genoeg. Als ze net geboren zijn moet je ze met een pipetje voeden en eventueel de melk met een beetje water verdunnen. Bereid je voor op een aantal dagen, zeg maar weken, ook in de nacht bij te voeden, anders vermageren ze weer.
Met ongeveer 4-5 weken kun je ze ook kittenbrokjes geven. Whiskas is ook hier weer een goede keuze, desnoods een beetje geweekt in de kittenmelk.

Sucses!

Pagina's: 1 [2] 3