Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Lum-chan

Pagina's: 1 [2]
16
Kattenweetjes / Katten hebben slimmere baasjes dan honden
« Gepost op: augustus 22, 2010, 11:58:38 a.m. »
Katten staan al langer bekend als slimmer dan honden, die vooral uitblinken in trouw aan hun baasjes. En nu is er ook een studie die aantoont dat eigenaars van katten slimmer zijn dan eigenaars van honden, of toch minstens hoger opgeleid.

Dat in Groot-Brittannië, het walhalla van de dierenvrienden waar een op de drie inwoners een hond of kat in huis heeft, onderzoek wordt uitgevoerd naar de band tussen mens en dier zal niemand verbazen. Wel verbazend is de link die vorsers van de universiteit van Bristol nu hebben gelegd tussen de keuze van het huisdier en de status van het baasje. Want uit gesprekken met bijna 3.000 mensen bleek dat mensen met een kat veel vaker een universitair diploma bezitten dan eigenaars van een hond.

Minder verrassend was de conclusie dat zowel mensen die een hond hebben als mensen die een kat hebben, vaak op het platteland wonen, in een huis met een tuin. Ook bleken katteneigenaars door de band wat ouder dan hondenbaasjes en vaker van het vrouwelijk geslacht.

Volgens de onderzoekers is het hogere intellectuele niveau van katteneigenaars vooral een gevolg van het feit dat hoger opgeleiden vaak langere en onregelmatige werkdagen hebben en een huisdier kiezen dat past bij hun levensritme. Want met een kat moet je nu eenmaal niet enkele keren per dag op wandel.

Bron: www.deredactie.be

17
Algemene Discussie / Plastic/siliconen deksels voor kattenblikjes?
« Gepost op: juli 04, 2010, 11:38:30 a.m. »
Een hele poos geleden kreeg je bij een merk kattenvoer in blik van die plastic dekselstjes erbij. Nu is de meest gebruikte aan het stuk gaan. Kan ik die nog ergens verkrijgen. Ik weet alleen niet meer bij welk merk.

Kan iemand hier misschien mij bij helpen?

18
Kattenvragen / Haaruitval
« Gepost op: juli 25, 2008, 03:31:51 p.m. »
Mijn kat verhaart nogal ontzettend. Kan ik dit met een een of andere kam uitbortslen/kammen zodat niet alleen ik maar ook de kat minder last heeft van loszittend haar?

19
Leuke filmpes en foto's / Poezen doen leuke gekke dingen
« Gepost op: juli 19, 2008, 01:07:19 p.m. »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VFUsv_CbLn4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=VFUsv_CbLn4</a>

20
Website Problemen / Trage reactie forum en website zelf
« Gepost op: juli 18, 2008, 08:28:39 p.m. »
Hallo Sandy,

Van tijd tot tijd is de website erg langzaam, waar kan dat aan liggen? Andere sites zijn wel snel...

21
Favoriete slaapplaats / Eigenlijk overal
« Gepost op: juli 18, 2008, 08:27:03 p.m. »
Molly slaap 's nachts op een van de aanwezige stoelen en overdag op mijn bed of in een doos met verpakkingsschuimpjes. Eigenlijk maakt het haar niet zo veel uit, als het er maar rustig is... Gek beest ;D

Pagina's: 1 [2]